A început procesiunea cu ICOANA făcătoare de MINUNI a Maicii Domnului de la Nicula împotriva Covid - 19 foto / video

Foto DC News
Foto DC News

Icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea Nicula este dusă vineri, cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în procesiune prin oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa, pentru "a oferi mângâiere sufletească" celor care se confruntă cu COVID-19.

Icoana a fost scoasă din mănăstire în această dimineață, după cum se poate observa în imaginile postate pe Facebook de protosinghelul Calinic Stupinean de la Mănăstirea Nicula.

Icoana va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în spaţiul deschis din spate, în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 , şi Bistriţa, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

 

"Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici şi pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii", se arată într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI  Minunea de la Mănăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși au venit să vadă - foto

Credincioşii, medicii, personalul medical, precum şi pacienţii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului. Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde", se mai arată într-un comunicat al Mitropoliei Clujului.

Vezi și Moment istoric la Nicula. Icoana făcătoare de minuni, mutată în biserica nouă - binecuvântată de mitropolitul Andrei - foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel