A fost actualizată LISTA statelor și zonelor considerate cu risc crescut epidemiologic Covid-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A fost aprobată noua listă privind clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 45 din 8 iulie 2021, privind actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. 

”Vă reamintim faptul că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic. Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă. 

Care sunt schimbările

Ca principale modificări survenite în încadrarea statelor în cele trei zone:

- în zona roșie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice;
- în zona galbenă au intrat: 
        - din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis;
        - din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite;
- în zona verde a intrat: Sint Marteen.

VEZI AICI LISTA STATELOR ȘI ZONELOR CU RISC!

Bilanțul Covid-19 în România

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 30 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 34.168 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.07.2021 (10:00) – 08.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 70 decese (50 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Brașov, Botoșani, Cluj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mureș şi Municipiul Bucureşti.

67 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel