85 de români infectaţi cu Covid-19, la o fermă din Bavaria

Cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă compania angajatoare şi pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la situaţia acestora.

Astfel, potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la angajator, au fost testaţi toţi angajaţii fermei, iar dintre aceştia 85 cetăţeni români au fost testaţi pozitiv în perioada 28 mai-11 iunie a.c. Toţi cei 85 de angajaţi sunt asimptomatici, fiind plasaţi în carantină. Toate costurile referitoare la cazare şi hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă şi o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane. De asemenea, alţi 19 lucrători români, testaţi pozitiv la sfârşitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, au avut două teste negative şi au revenit deja în ţară. Totodată, în cazul în care cetăţenii români care au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 îşi vor exprima dorinţa de a reveni în ţară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină şi retestare.

În context, MAE precizează că situaţia fermei în cauză este în atenţia Consulatului General al României la Munchen încă de la începutul lunii mai, la data de 6 mai a.c. fiind efectuată şi o vizită la sediul acesteia de către consulul general al României la Munchen. Atât din datele obţinute la faţa locului, cât şi din informaţiile comunicate de către reprezentanţii fermei, a reieşit că sunt respectate condiţiile de igienă şi securitate la locul de muncă, toate mesajele cu privire la normele de igienă fiind afişate şi în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel