Urmărește emisiunea live


8 întrebări CHEIE despre "paşaportul COVID-19"

Ideea "paşaportului COVID-19" naşte mai multe întrebări extrem de importante.

Ideea paşaportului implică:

1. Un sistem informatic specializat şi recunoscut de toată lumea! Cine îl face, îl întreține și administrează și cine plătește folosirea? 

2. Date certe și verificabile permanent eliberate de o autoritate autorizată și recunoscută. Cine este acea autoritate locală și națională?  Cum le comunică atât către sistemul mondial cât și către terți interesați? 

3. Există vreun mecanism de securitate a informațiilor și garanții de securitate oferite? Nu toată lumea dorește a se ști despre el dacă a fost sau nu infectat, când, unde s-a constatat, sau dacă a fost sau nu vaccinat! Se încalcă sau nu GDPR? 

4. Un control absolut și o recunoaștere reciprocă a vaccinurilor antiCovid (aici e lupta între țări și producători). Cine îl va face și cum se va face? Sputnik nu este recunoscut de unii, cel chinezesc de alții etc

5. Pașaportul va fi electronic și/ sau fizic ? Va fi eliberat de cine? Cât va costa? Ce protecție anti-contrafacere va avea? 

6. Obligativitatea vaccinării va încălca drepturile omului la liberă circulație de exemplu! Nu se poate impune sau restricționa accesul într-o țară, într-jn mijloc de transport etc pe criteriul vaccinării!

7. Organizații precum OMS pot elibera astfel de Pașapoarte? Nu vin în contradicție cu acte asemănătoare eliberate de state suverane și independente? OMS este un ONG totuși, care are caracter internațional dar sediul se află într-o țară, și statutul ei este obligatoriu de a respecta legile statului respectiv.

8. Piloții, șoferii de TIR, mecanicii de locomotivă, marinarii, toți cei din transporturi din întreaga lume pot fi obligați să se vaccineze? Cum? În baza a ce? Cine va plăti aceste vaccinări? Cu ce vaccinuri care să asigure recunoașterea lor internațională atât la vamă și graniță, cât și în relațiile cu alți angajați din aceeași companie sau cu cei din alte companii cu care ei interacționează?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel