60 de milioane de teste rapide, VERIFICATE. Ciuhodaru: Ei sunt adevăratele BOMBE biologice

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre cele 60 de milioane de teste false pentru COVID-19 care urmează a fi verificate.

Potrivit B1 TV, Comisia Europeană va trimite 3.000 de eșantioane care vor ajuta la depistarea testelor false. Acest material eșantion este format dintr-o parte sintetică neinfecțioasă a virusului și dacă este aplicat un test fals, acesta dă un rezultat negativ, motiv pentru care, politiștii vor știi că acel test nu va identifica nici virusul COVID-19. 

În ultimul timp, astfel de incidente s-au înregistrat în toată lumea. Spania a achiziționat 340.000 de astfel de teste false din China, care au dat rezultate negative. INTERPOL a verificat până acum 3.000 de site-uri online care vindeau teste rapide. Și în România, polițiștii au confiscat 9.360 de teste. 

Ce spune Tudor Ciuhodaru despre verificarea testelor

"S-a pus problema să fie verificate toate testele, până și testele PCR, pentru că și la Suceava, colegii mei asimptomatici au PCR negativ. Nu este niciun test infailibil din punctul meu de vedere și gândiți-vă cât ține perioada de recoltare, pentru că acele teste declarate false sau cu rezultate false au fost recoltate tot pe modelul PCR, adică se ia tampon cu exudat nazo-faringian din nas și gât. În plus, ele trebuie transportate în condiții speciale, pe distanțe mari, trebuie prelucrate, așa că marja de eroare, inclusiv la PCR, este de până la 50%. Așa că orice test ar trebui verificat", a declarat Tudor Ciuhodaru, în direct la B1 TV.

Adevăratele bombe biologice

"Ceea ce este important în acest moment, și de aceea spun de testarea extinsă, gândiți-vă că există în populație 30% de purtători de coronavirus asimptomatici, iar alți 60% - 80% au simptome nesemnificative. Ei sunt adevăratele bombe biologice care ajung în spitale, în instituțiile publice, în hypermaketuri, în aeroport și transmis boala mai departe. Deci, pe lângă măsurile de izolare, ar trebui să punem în practică și testare extinsă, masivă, exact cum fac și alte țări europene", a complet el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel