EXCLUSIV  Adrian Marinescu, după bilanțul COVID al zilei: Din acest moment, trebuie să fim pregătiţi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Peste 500 de noi cazuri COVID au fost raportate în România, în ultimele 24 de ore, 100 fiind în București. De asemenea, sunt peste 1000 de persoane internate in spital, cu aproape 400 mai multe decat în urmă cu două zile. Cum vede situația medicul Adrian Marinescu.

"Este foarte greu de făcut o prognoză, să stabilim de la început cum va fi această creştere. Ce mi se pare important este să ne gândim, de acum, la ce va urma şi să luăm, totuşi, în calcul că va creşte numărul de infecții. Nu înseamnă că nu ne aşteptăm, totuşi, să fie un val al patrulea în România mai echilibrat. Mai echilibrat înseamnă că ne aşteptăm să fie totuşi mai puţine internări în spital şi mai ales forme severe, comparativ cu ce a fost înainte, dar nu înseamnă că nu vom avea. Este şi motivul pentru care cifrele ne arată creşterea numărului de internări, faptul că în oraşele mari, mai ales în Capitală, aşa cum s-a întâmplat de-a lungul pandemiei, avem cele mai multe dintre cazuri.

Era de aşteptat să fie aşa. Şi cred eu că, din acest moment, trebuie să fim pregătiţi pentru ce va urma, fără să intrăm în panică, dar să ne gândim ce măsuri trebuie să luăm pentru prevenţie.

Cei care nu s-au vaccinat ar putea să o facă pentru că, până la urmă, este singura modalitate care creşte mult şansele de a nu face o formă severă chiar dacă mă infectez. Chiar şi tinerii, rar, pot face forme severe. Atunci, este bine ca toată lumea să se gândească preventiv, plecând de la vaccin şi de la restul măsurilor bine ştiute care previn infectarea", a spus Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balş" din Capitală.

"Lunile care urmează vor fi complicate"

"Eu ce am văzut, din experiența pandemiei, este că nu este bine să facem calcule, când se atinge vârful, dacă e un platou sau un vârf. Lucrurile astea sunt greu de prognozat pentru simplu motiv că sunt elemente dinamice. Adică, în funcţie de ce se întâmplă de acum încolo. Și sunt mulţi factori care pot influenţa, lucrurile se pot schimba. Cred că lunile care urmează vor fi complicate din acest punct de vedere. Clar vor fi mai multe infecţii şi trebuie să găsim acea variantă de mijloc în care ne ducem viaţa mai departe, dar o facem cu prudenţă pentru că există riscul să ne infectăm şi să facem şi o formă severă", a mai spus medicul, pentru DCNews.ro. 

Vezi și: Bilanț COVID 17 august. Peste 500 de noi cazuri în România, 100 sunt în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel