50 de zile de CARANTINĂ, 30 de RELAXARE. Rafila SPULBERĂ scenariul: Vă ÎNTREB, ce facem ATUNCI?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un studiu finanțat de UE arată că soluția benefică pentru oprirea răspândirii COVID-19 este să avem un ciclu de 50 de zile de carantină, 30 de relaxare. Iată ce spune prof. dr. Alexandru Rafila despre această strategie.

50 de zile de carantină strictă, urmată de 30 de zile de relaxare a măsurilor, este strategia eficientă care ar putea reduce răspândirea pandemiei de COVID-19, în viziunea oamenilor de știință. Astfel, în studiul finanțat de Uniunea Europeană și publicat zilele trecute, mai mulți cercetători au venit cu această strategie ca o soluție benefică care s-ar întinde pe o perioadă de 18 luni sau până la descoperirea unui vaccin. 

Iată ce spune prof. dr. Alexandru Rafila despre această strategie

În acest context, prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre beneficiile scenariului, dar și dacă este bună decizia pentru România. 

"Eu sunt destul de rezervat în ceea ce privește o astfel de propunere. Sigur, este opinia mea personală, dar prin primul ciclu am trecut cu toții, adică avem 50 de zile sau chiar mai multe de carantină, de reducere a activității, izolare la domiciliu pentru multe categorii. Cred că dacă vom repeta de prea multe ori acest ciclu, chestiunea legată de sustenabilitatea economică devine pur ipotetică și nu cred că este foarte, foarte bine să se întâmple așa. Un ciclu în care ne pregătim pentru o evoluție îndelungată a infecției cu coronavirus, pentru că vorbim despre un virus care o să producă îmbolnăviri mai mult timp de aici înainte, cred că este mai plauzibil și mai ușor de suportat și din punct de vedere economic, dar și social.

În 18 luni probabil vom avea un vaccin, dar eu vă întreb: Dacă nu vom avea un vaccin ce facem, continuăm cu strategia? Mai degrabă folosim ce am învățat în aceste două luni de stare de urgență și încercăm să aplicăm în toate sectoarelor măsuri care să reducă transmisibilitatea", ", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel