25 de grade în Anglia. Britanicii au umplut plajele, dar ar putea să-i COSTE: Marea relaxare s-ar putea AMÂNA

imagine cu rol ilustrativ pixabay/ Britanicii pe plaja
imagine cu rol ilustrativ pixabay/ Britanicii pe plaja

Britanicii au luat cu asalt plajele, în cea mai fierbinte zi a anului. Astăzi, ei s-au bucurat de temperaturi de până la 25 de grade, dar au uitat complet de pandemie și măsuri de protecție.

Britanicii au uitat astăzi de pandemia de COVID-19. Au avut parte de vreme frumoasă și o zi națională liberă, așa că au luat cu asalt plajele, parcurile, terasele și puburile. The Sun scrie că astăzi a fost înregistrată cea mai fierbinte zi a anului, după ce 25.1 grade au fost înregistrate în Kinlochewe, Scoția. Temperatura maximă stabilită anterior fusese înregistrată pe 30 martie în Kew Gardens, vestul Londrei, când temperatura a atins 24,5 grade. Aceste temperaturi nu sunt obișnuite pentru Marea Britanie în această perioadă a anului. De obicei termometrele nu urcă mai mult de 20 de grade, așa că nu este de mirare faptul că au uitat complet de pandemie și de măsuri de protecție.

În imaginile apărute în presă pot fi văzute plaje arhipline, cu oameni care nu poartă măști de protecție și nu păstrează distanțarea socială. Oamenii se bucură de faptul că acum au voie să meargă în restaurante, cluburi, restaurante și pe plajă. Poți vedea fotografiile AICI. Ignorarea măsurilor de protecție ar putea să îi coste scump pe britanici. Masca încă este obligatorie, la fel și distanțarea socială.  Deși au fost anunțate deja unele restricții, autoritățile avertizaseră anterior că o posibilă nouă relaxare va fi doar dacă nu va crește numărul de cazuri, dacă oamenii vor continua să se vaccineze anti-COVID și dacă măsurile de protecție vor fi respectate în continuare. Faptul că astăzi a fost una dintre cele mai călduroase zile, iar soarele i-a atras pe oameni pe plaje și la terase, s-ar putea să nu fie un argument suficient de puternic în fața experților și al autorităților, în contextul în care există o mare îngrijorare în legătură cu tulpina indiană a Sars-CoV-2 care încă se răpândește accelerat în această țară.

Marea relaxare din 21 iunie, în pericol

De altfel, deja au existat discuții despre o posibilă amânarea a ridicării tuturor restricțiilor în Marea Britanie. Există o „șansă semnificativă” ca ținta guvernului de a ridica restricțiile începând cu 21 iunie să se schimbe, a declarat un consilier guvernamental pentru Sky News. Relaxarea este pusă la îndoială și de către oamenii de știință.

Profesorul Adam Finn, membru al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a pus la îndoială faptul că prim-ministrul Boris Johnson va putea continua cu calendarul său de relaxare a restricțiilor COVID conform planificării inițiale.

El a declarat pentru Sky News că „lucrurile stau mult mai mult în aer” decât erau la începutul acestei luni, din cauza răspândirii variantei indiene ale coronavirusului în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel