200 de zile fără cazuri noi de infectare. Țara care deține acest RECORD de invidiat. Cum a reușit

O țară se poate mândri cu zero cazuri noi de coronavirus, în ultimele 200 de zile. 

Insula cu 23 de milioane de locuitori a reușit ceea ce nicio altă țară nu a putut: să țină piept valului de coronavirus. 

Taiwanul s-a axat foarte mult pe viteza de răspuns. Astfel, autoritățile au început să-i examineze medical pe pasagerii zborurilor directe din Wuhan încă de pe 31 decembrie, când virusul era în fază de subiect de presă. 

Încă de la primul caz de coronavirus, confirmat la data de 21 ianuarie, Taiwan a interzis locuitorilor din Wuhan să mai vină pe insula lor. Toți pasagerii care veneau din China continentală, Hong Kong și Macao trebuia să treacă prin examinări medicale.

Până în luna martie, Taiwan a interzis accesul tuturor cetățenilor străini, cu excepția diplomaților, rezidenților și celor cu vize speciale.

Reacția de răspuns a Taiwanului este legată de epidemia de SARS din 2003. Autoritățile și-au dat seama că trebuie să fie mereu pregătite de un nou virus periculos. 

”Așa că, atunci când am auzit că sunt câteva cazuri secrete de penumonie în China, iar pacienții erau tratați în izolare, am știut că este vorba de ceva similar”, a spus ministrul de externe Joseph Wu.

Apoi Guvernul a investit masiv în testarea în masă și în anchete epidemiologice rapide și eficiente.

Lockdown-ul total nu este o soluție bună

Fostul vicepreședinte taiwanez Chen Chien-jen, de meserie epidemiolog, spune că lockdown-urile stricte nu sunt soluția ideală. 

”Anchetele epidemiologice făcute cu mare atenție și carantinarea foarte strictă a contacților apropiați sunt cea mai bună cale de ținere sub control a Covid-19”, este de părere Chen Chien-jen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel