2.800 de profesori din Ucraina, suspendați de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat

2.800 de profesori de Ucraina, suspendați de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
2.800 de profesori de Ucraina, suspendați de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Aproape 3.000 de profesori nevaccinați au fost suspendați de la muncă în Ucraina.

Pe 8 noiembrie a intrat în vigoare un ordin al Ministerului Sănătății al Ucrainei, potrivit căruia anumite categorii de angajați nu pot lucra fără să fie vaccinați anti-covid.

În prezent, 2,8 mii de cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ secundar general au fost suspendați din cauză că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Educației și Științei, Serhiy Șkarlet, pe canalul său de Telegram, potrivit ACC cu referire la UNIAN.

„Din păcate, sunt profesori care au fost suspendați de la serviciu. Potrivit informațiilor operative ale departamentelor de educație și știință, este vorba de 2,8 mii de lucrători și pedagogi ai instituțiilor de învățământ», a menționat ministrul.

Cei mai mulți angajați în învățământ au fost suspendați în regiunile Rivne și Kiev - 384, respectiv 281 de persoane.

Potrivit ministrului, din cauza refuzului la vaccinare a 100% dintre lucrătorii școlari din zona „roșie”, 1,2 mii de școli din Ucraina continuă să-și desfășoare activitatea la distanță, în mediul on-line (până pe 22 noiembrie erau 1,7 mii de școli).

„În prezent, 96,5% dintre angajații instituțiilor de învățământ secundar general au fost vaccinați cu cel puțin o doză, dintre care peste 563 de mii au trecut deja ciclul complet de vaccinare, sau 86,4% din numărul total (84,5% la 22 noiembrie) ”, a spus ministrul.

Printre liderii regiunilor cu ciclul complet de vaccinare: regiunea Lugansk - 94,3%; Sumî - 93,9%; Donețk - 93,8%; Cerkasî - 93,7%; Harkiv - 93,5%, potrivit Bucpress.

Patru vaccinuri sunt disponibile în Ucraina



Cvasi-totalitatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinaţi, a atras atenţia ministrul sănătăţii.

După problemele iniţiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile, respectiv Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze, până la ora actuală numai 19% din populaţie primind cel puţin o doză de vaccin şi 16% ambele doze. În aceste condiţii, noul val de COVID-19 riscă să provoace ravagii, avertizează experţii, în unele regiuni ale Ucrainei deja nemaifiind paturi libere în spitale (citește AICI).

Ţări din UE, dar şi SUA,  care vor vaccinare obligatorie

În Ungaria se poartă negocieri pentru introducerea vaccinării drept condiţie a angajării, însă nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens, potrivit Portfolio. Recent a expirat termenul limită pentru vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sistemul de sănătate, iar un procent ridicat de medici şi un număr mare de asistenţi s-au vaccinat, scrie Mediafax.

SUA, Franţa şi alte ţări au in­trodus vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de angajaţi, însă mulţi dintre aceştia au declarat că-şi vor părăsi mai degrabă locul de muncă decât să se vaccineze. Va putea o economie aflată în criză să suporte o astfel de lovitură, se întreabă Deutsche Welle.

În SUA, milioane de angajaţi vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului. Decizia celei mai mari economii a lumii ridică semne de întrebare despre impactul asupra pieţei forţei de muncă, aflată deja sub presiune, şi despre ce alte ţări vor urma o cale similară (Citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel