12 localități din Prahova, peste rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori

Nu mai puțin de 12 localități din Prahova, printre care și municipiul Ploiești, au depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori.

Municipiul Ploieşti şi alte 11 localităţi din judeţul Prahova au depăşit rata de infectare cu noul coronavirus de 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că autorităţile au dispus aplicarea unor măsuri restrictive şi obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile închise şi deschise, scrie Agerpres. 

Potrivit datelor comunicate, sâmbătă, de Prefectura Prahova, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a dispus o serie de măsuri care se vor aplica timp de 14 zile în 12 localităţi care au depăşit rata de 3/1.000, respectiv Gornet-Cricov (3,67), Blejoi (3,30), Păuleşti (3,29), Tinosu (3,40), Puchenii Mari (3,02), Buşteni (3,35), Floreşti (3,16), Brebu (3,10), Sălciile (3,17), Ploieşti (3,10), Cornu (3,09) şi Talea (3,01).

Restricții impuse de autorități 



Astfel, în intervalul menţionat, purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, organizarea de spectacole este interzisă, atât în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cât şi în aer liber, iar activitatea în interior a restaurantelor cafenelelor şi sălilor de jocuri de noroc este, de asemenea, interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Zeci de alte localități cu incidență mare 



Totodată, în alte 34 de localităţi, incidenţa cumulată a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori.

În aceste cazuri, timp de 14 zile, purtarea măştii este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă, activitatea restaurantelor şi cafenelelor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00, iar cea a sălilor e jocuri de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel