100.000 de animale, sacrificate la o fermă după ce au fost confirmate cu COVID-19

Ministrul Agriculturii din Spania a anunţat că aproape 100.000 de nurci de la o fermă vor fi sacrificate după ce şapte angajaţi şi 87% dintre nurci au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Ministrul Agriculturii din regiunea Aragon, Joaquin Olona, a declarat că se impune sacrificarea a 92.700 de nurci, animale crescute pentru blana lor. Oficialii bănuiesc că virusul a ajuns prima dată la fermă printr-un muncitor care l-a transmis animalelor, dar spun că nu există deocamdată informaţii dacă „transmisia este posibilă de la animale la oameni şi invers”.

În Olanda, zeci de mii de nurci au fost sacrificate de la începutul pandemiei după ce au fost obţinute rezultate pozitive în 20 de ferme. În Spania, ferma de nurci din Puebla de Valverde, situată la aproximativ 100 km nord-vest de Valencia a fost atent monitorizată începând cu 22 mai, după ce şapte muncitori au avut rezultate pozitive pentru COVID-19, a spus Olona.

De atunci, niciun animal nu a părăsit proprietatea, care este singura fermă de nurci din Aragon. Între timp, oficialii au efectuat o serie de teste pe animale, iar pe 13 iulie au obţinut rezultatele care arată că 87% dintre nurci erau infectate. Spania a fost afectată de pandemie, care a ucis până în prezent peste 28.400 de persoane. În prezent, autorităţile spaniole urmăresc cu atenţie mai mult de 120 de noi focare apărute de la ridicarea restricțiilor pe 21 iunie, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel