1 mai. CONSUM de mitititei. Câți se mănâncă de sărbători

George Mihail Pârvan / 30 apr 2018 / 08:36

Grătarele fumegă, iar savuroasele produse care fac cu ochiul tuturor reprezintă una dintre marile bucurii ale românilor.

Mini vacanța de 1 mai aduce în meniul românilor celebrii mititei, renumiți pentru aroma și pentru gustul lor. În această perioadă, sunt consumați mai mult de 30 milioane de mici, după cum se arată într-un comunicat al Asociației Române a  Cărnii, preluat de Agerpres.

 

Mititeii ajung și în diaspora

 Toți românii se bucură să vadă micii sfârâind pe grătar, motiv pentru care celebrele produse ajung în Italia, în Spania, în Marea Britanie, peste tot unde diaspora românească este prezentă. ”Micii ajung în această perioadă în Italia, Spania, Marea Britanie. Preferații românilor sunt, în continuare, micii făcuți din amestec de carne de porc cu carne de vită. Aceștia sunt și cei mai vânduți”, a declarat Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii.

[citeste si]

Cât într-o lună

Românii consumă, în fiecare an, între 20.000 și 25.000 tone de mici, ceea ce reprezintă aproximativ 440 milioane de mititei pe an. Raportat la populația activă, din aceste date reiese că un român mănâncă 40 de mici într-un an. În minivacanța de 1 mai, de regulă, românii consumă mici cam cât într-o lună întreagă.