România - pe podium cu un produs vestit

Producția mondială a scăzut. Doar trei țări au reușit să fie pe plus.

Producţia mondială de vin a scăzut cu 8,6% în 2017, până la 250 de milioane hectolitri, cel mai redus nivel înregistrat după 1957. România, Portugalia, Ungaria şi Austria au fost ţările din Europa a căror producţie a crescut comparativ cu 2016, arată un raport publicat de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), transmite Reuters, citată de Agerpres. OIV subliniază că scăderea producţiei mondiale de vin a fost cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Doar Brazilia a dat mai mult

În schimb, producţia de vin a României a crescut cu 31% comparativ cu 2016, de la 3,3 până la 4,3 milioane hectolitri, ceea ce o plasează pe locul 13 în topul celor mai mari producători din lume. În 2017 o creştere procentuală mai mare decât cea a României a fost înregistrată doar în Brazilia, unde producţia de vin a crescut cu 169%, până la 3,4 milioane hectolitri.

[citeste si]

Americanii, consumatori șefi

Pe partea de consum mondial de vin, OIV estimează că în 2017 acesta s-a situat la aproximativ 243 de milioane hectolitri, în creştere cu 1,8% faţă de 2016. Cei mai mari consumatori de vin au fost anul trecut SUA (32,6 milioane hectolitri) şi Franţa (27 milioane hectolitri). În China, consumul a crescut pentru al treilea an consecutiv, ajungând la 17,9 milioane hectolitri.
Cel mai mare exportator de vin este Spania, cu o cotă de piaţă de 20,5%, în timp ce Franţa este lider la valoarea exporturilor - nouă miliarde de euro în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel