1 din 6 cele mai grave cazuri Covid din Anglia, la femei însărcinate nevaccinate

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Unul din șase cele mai grave cazuri Covid din Anglia au fost la femei însărcinate nevacinate. 

Datele publicate astăzi de NHS Anglia și citate de The Guardian arată că unul din șase cele mai grave cazuri COVID din Anglia, care au necesitat cele mai complexe intervenţii în ultimele 3 luni, au fost la femei însărcinate nevaccinate.

Dintre 118 pacienți Covid tratați cu ECMO (n.red. oxigenare extracorporală cu membrană) în perioada iulie - septembrie 2021, 20 erau femei însărcinate, a subliniat NHS Anglia. Dintre acestea, 19 erau nevaccinate, iar una făcuse doar prima doză de vaccin. 

În același context, noi date din Israel au arătat că noul coronavirus poate cauza grave probleme atât pentru gravidă, cât și pentru făt, în special în ultimele stadii ale sarcinii. Din acest motiv, experții recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze cât mai repede posibil. 

Și dr. Edward Morris, preşedintele Colegiului Regal de Obstetricieni şi Ginecologi, susţine că vaccinarea femeilor însărcinate ar trebui să fie o "prioritate urgentă". 

Potrivit datelor publicate luni în Journal of Maternal-Fetal and Neonatal Medicine, femeile însărcinate care devin pacienți Covid au un risc mai mare de diabet gestațional, un număr scăzut de globule albe, precum şi dificultăţi de respiraţie în timpul sarcinii, sau imediat după, scrie Live Mint.

De asemenea, crește și riscul ca un nou-născut să întâmpine dificultăţi de respiraţie, arată un studiu realizat pe 2.471 de femei, de către dr. Elior Eliasiof de la Centrul Medical Mayanei Hayeshua din Israel. "Rezultatele noastre sprijină importanţa vaccinării tuturor femeilor însărcinate în toate etapele sarcinii", a spus el. 

VEZI ȘI: O gravidă din Bihor, nevaccinată și infectată cu noul coronavirus, a murit. O săptămână s-a tratat acasă, cu paracetamol

O gravidă din Bihor, infectată cu noul coronavirus, a murit. Femeia în vârstă de 32 de ani era nevaccinată și timp de o săptămână s-a tratat acasă, cu paracetamol. Patru copii au rămas fără mamă.

Femeie de 32 de ani, însărcinată în săptămâna 24, nevaccinată, s-a stins din viață pe 4 octombrie a.c., în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea. Femeia a ajuns la Urgențe la finele lunii septembrie, cu simptome de Covid, după ce s-a tratat acasă cu paracetamol, timp de o săptămână. Inițial, femeia a fost îngrijită la secția ATI a Maternității. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel