Urmărește emisiunea live


1 din 3 bolnavi COVID va avea cel puțin un simptom de lungă durată, arată un nou studiu

Imagine de Tumisu de la Pixabay
Imagine de Tumisu de la Pixabay

Unu dintre trei bolnavi Covid va avea cel puțin un simptom de lungă durată. De altfel, simptomele bolii depind de sex, vârstă și severitatea infecției inițiale, arată un nou studiu realizat de Universitatea Oxford, Institutul Naţional pentru Cercetarea Sănătăţii (NIHR) şi Centrul de cercetare biomedicală Oxford Health (BRC).

Universitatea Oxford, Institutul Naţional pentru Cercetarea Sănătăţii (NIHR) şi Centrul de cercetare biomedicală Oxford Health (BRC) au realizat un nou studiu care a implicat peste 270.000 de oameni diagnosticați cu Covid-19 în SUA. 

Studiul a scos la iveală, printre altele, că simptomele bolii depind de sex, vârstă şi severitatea infecţiei iniţiale, dar și că unu din trei bolnavi va avea cel puţin un simptom de COVID de lungă durată. De asemenea, cele mai comune simptome de lungă durată raportate sunt anxietatea și depresia, potrivit The Guardian

37% dintre pacienți au cel puţin un simptom la 3-6 luni după infecție

Simptomele de lungă durată au fost mai frecvente la pacienții care au fost spitalizaţi şi ceva mai comune la femei decât la bărbaţi, mai arată studiul publicat în jurnalul științific PLOS Medicine.

Deși cele mai comune simptome de lungă durată raportate sunt anxietatea și depresia, există anumiți factori care influențează la ce sunt predispuși pacienții. Spre exemplu, oamenii în vârstă și bărbații tind să se confrunte mai des cu dificultăți de respirație sau probleme cognitive. De cealaltă parte, tinerii și femeile au mai des dureri de cap, simptome abdominale, anxietate și depresie. Cei spitalizați sunt predispuși la probleme cognitive precum "ceața creierului" sau oboseala. 

Studiul arată, pentru sceptici, și că nu e o simplă gripă. Simptomele de lungă durată au fost cu 50% mai comune în rândul celor care au fost infectați cu SARS-CoV-2, în comparație cu cei recuperaţi după infecţia gripală.

VEZI ȘI: Rata mortalităţii, de 11 ori mai mare la nevaccinaţi, arată un studiu din SUA

Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Combaterea Bolilor din SUA (CDC) arată că persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 au o rată a mortalităţii de 11 ori mai mare decât a celor care s-au vaccinat. 

Conform datelor din studiu, distribuite luni de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, persoanele vaccinate cu schemă completă au un risc de 10 ori mai mic de a ajunge la spital și o probabilitate de 5 ori mai mică de a se infecta.

Studiul a fost realizat în vara acestui an, pe adulții din 13 state și orașe din America. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel