1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a anunțat că peste un milion de teste antigen au ajuns în unitățile de învățământ. 

Ministerul Sănătății informează că, până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Monitorizare permanentă 

Ministerul Sănătății monitorizează în regim de permanență procesul de distribuire a testelor antigen în unitățile de învățământ și procesul de testare. 

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel