Veste neașteptată pentru părinți. S-a schimbat legea

Potrivit unei legi care a intrat, joi, în vigoare,   copiii romani care locuiesc in strainatate si calatoresc insotiti catre tara in care au domiciliul nu mai trebuie sa prezinte acordul legat de calatorie din partea parintilor.

Principalele noutati

1. Principala modificare este stabilirea faptului ca, in cazul minorilor, cetateni romani cu domiciliul/resedinta in strainatate, care se deplaseaza insotiti in statul in care au domiciliul/resedinta, nu mai este necesara prezentarea declaratiei parintilor/tutorilor la iesirea din Romania.

Incepand de joi, dovada domiciliului sau a resedintei in strainatate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt.

In situatia in care minorul respectiv calatoreste in alta tara decat in cea in care isi are domiciliul sau resedinta, insotit de catre un parinte sau un alt insotitor major, se pastreaza obligatia ca parintele/parintii/reprezentantul legal sa isi dea acordul cu privire la calatoria minorului (declaratie).

[citeste si]

2. A doua modificare majora este extinderea la 3 ani a valabilitatii declaratiei date de catre parinte/parinti/reprezentantul legal pentru iesirea din Romania a unui cetatean roman minor.

Potrivit formei initiale, era obligatorie o declaratie autentificata pentru fiecare iesire din Romania a minorilor, care trebuia sa cuprinda statul sau statele de destinatie, data plecarii si data sosirii din calatorie.

3. De asemenea, se elimina obligativitatea mentionarii scopului deplasarii si a rutei din cuprinsul declaratiei notariale privind acordul parintelui pentru efectuarea calatoriei in strainatate de catre minor, insotit de o alta persoana, scrie ziare.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel