Câți bani ar urma să primească tinerii care se căsătoresc

Un deputat UNPR a inițiat un proiect legislativ prin care tinerii până în 35 de ani care se căsătoresc dar și cuplurile care fac al treilea copil să primească o sumă importantă de bani. 

15.000 ar urma să primească și unii, și alții, dacă proiectul lui Iacob Pușcaș, recent depus la Senat, va trece de votul colegilor săi din Parlament. Proiectul legislativ vine pentru susținerea creșterii demografice. 

Sunt și condiții. Dacă se ajunge la divorț, tinerii care au primit banii, în urma cununiei civile, trebuie să-i restituie. 

Mai mult, deputatul mai prevede în proiectul său ca după căsătorie tinerii să fie scutiți de impozitul pe salariu. Familiile care desfăşoară activităţi producătoare de venit în afara celui salarial vor fi scutite de 50% din valoarea impozitului datorat.

În cadrul familiei numeroase, mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Propunerea legislativă mai prevede că TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani, inclusiv, este de maximum 5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel