Taxa Auto se transformă în Timbru de Mediu

masini-in-trafic-aglomeratie
masini-in-trafic-aglomeratie

Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat, în şedinţa de vineri, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie.

Premierul Victor Ponta a asigurat, în luna decembrie, că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă din 2013, precizând atunci că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

       
VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

A fost Klaus Iohannis acasă la Traian Băsescu? "SPP distruge evidențele după 24 de ore"

Roxana Covrig / 20 aug, 20:21

POLITICĂ

Președintele Traian Băsescu îl distruge pe Klaus Iohannis. Punctul cel mai sensibil al prezidențiabilului ACL, credibilitatea, a fost ținta președintelui, miercuri seară, care a spulberat imaginea lui Klaus Iohannis. 

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet