Taxa Auto se transformă în Timbru de Mediu

masini-in-trafic-aglomeratie
masini-in-trafic-aglomeratie

Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat, în şedinţa de vineri, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie.

Premierul Victor Ponta a asigurat, în luna decembrie, că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă din 2013, precizând atunci că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

       
VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Paște 2014: Un preot răbufnește în Săptămâna Mare: "Femeia care face avort nu poate fi numită nici măcar animal, ci DIAVOL"

Anca Murgoci / 17 apr, 09:54

MAGAZIN

Înainte de Paște 2014, în Săptămâna Mare, dar și în prima săptămână după Paște, problema avorturilor devine un subiect tabu. Cei mai mulți medici refuză să facă la cerere întreruperi de sarcină, lucru apreciat de preoți. Este un subiect delicat despre care puțini vorbesc, încercându-se parcă să se distanțeze de problema femeilor care vor să facă avort. Despre întreruperile de sarcină am cerut opinia unor voci importante în acest context, Ioana Vrăbiescu, feministă activistă, și Ieromonahului Daniel, starețul Mănăstirii Eroilor. De asemenea, am solicitat punctul de vedere și Spitalului Universitar de Urgență din București.

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet