Livrarea de autovehicule noi, în creștere. APIA, semnal de alarmă

Livrările totale de autovehicule, respectiv autoturisme şi vehicule comerciale, pe ansamblul pieţei, au înregistrat, în primele şapte luni din 2017, o creştere generală de 12,5% comparativ cu 
aceeaşi perioadă din 2016, arată datele statistice ale Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), publicate luni. 

APIA precizează că odată cu eliberarea timbrului de mediu, autoturismele poluante au umplut străzile din România. 

"Pe plan european, asistăm la o temperare a ritmului de creştere a vânzărilor de autoturisme noi. Astfel, în primele 7 luni din 2017, remarcăm o creştere generală de +4,7%. Cele mai mari pieţe (care împreună acoperă circa 3/4 din totalul Statelor Membre UE), cu excepţia UK (-2,2%), sunt, în continuare, în teritoriul pozitiv, înregistrând după primele 7 luni următoarele evoluţii: Franţa +3,8%, Germania +2,9%, Italia +8,6%, Spania +6,4%. În România, vânzările de autoturisme realizate în primele şapte luni din 2017 au fost, ca şi în anii precedenţi, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 65% (vs. 35% persoane fizice)", se spune în comunicat. 

Datele APIA arată că în primele şapte luni din acest an, comparativ cu primele 7 luni din 2016, au crescut atât ponderea, cât şi volumul achiziţiilor realizate de către persoanele fizice: ponderea, de la 28% la 35%, iar volumul, cu 44%. 

"Aceste cifre ne arată că practic, vânzările de autoturisme noi au crescut în special datorită achiziţiilor realizate de către persoanele fizice, a căror detaşare de Programul 'Rabla', este tot mai evidentă. În ceea ce priveşte autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), se observă faptul că, în primele şapte luni din 2017, au fost înmatriculate circa 295.000 unităţi (aproape tot atâtea câte s-au înregistrat pe întreg anul 2016), adică de 5,2 ori mai multe decât cele noi. Această situaţie se datorează, după cum APIA a semnalat încă de anul trecut, eliminării de la 1 februarie a.c. a Timbrului de Mediu. Ceea ce este şi mai grav însă, este faptul că s-a triplat numărul autoturismelor rulate importate cu emisii poluante ridicate (Normele Euro3 şi Euro2)", se precizează în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel