Schneider Electric a susținut proiectele câștigătoare ale primelor două locuri la Solar Decathlon Europe 2014

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a sponsorizat echipele clasate pe primele două locuri în finala Solar Decathlon Europe 2014, care s-a desfășurat în perioada 27 iunie – 14 iulie la Versailles, Franța. De asemenea, compania a fost partener categoria „diamant” al competiției și a susținut 13 dintre cele 20 de proiecte participante, inclusiv proiectul EFdeN din România.

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a sponsorizat echipele clasate pe primele două locuri în finala Solar Decathlon Europe 2014, care s-a desfășurat în perioada 27 iunie – 14 iulie la Versailles, Franța. De asemenea, compania a fost partener categoria „diamant” al competiției și a susținut 13 dintre cele 20 de proiecte participante, inclusiv proiectul EFdeN din România.

Echipa italiană Rhome a câștigat această ediție a Solar Decathlon Europe cu proiectul „Rhome for DenCity”, care a acumulat 840 de puncte în cadrul a 10 probe de concurs. Locurile II și III au fost obținute de echipa franceză Atlantic Challenge cu proiectul „Phileas”, respectiv de echipa olandeză „Delft” cu proiectul „A Home with a Skin”.

Prototipurile expuse în Orașul Soarelui (La Cité du Soleil), situl amenajat special pentru finala Solar Decathlon Europe, au fost monitorizate constant cu ajutorul unor senzori instalați în fiecare cameră, ceea ce a permis evaluarea proiectelor în cadrul a trei categorii – bilanțul energiei electrice, funcționarea casei și condițiile de confort. De asemenea, echipele au fost jurizate de șase paneluri internaționale formate din cei mai cunoscuți experți din fiecare domeniu (comunicare și conștientizare socială; design urban, transport și accesibilitate; arhitectură; inginerie și construcții; eficiență energetică; dezvoltare sustenabilă). Un alt criteriu important de jurizare a fost inovația.

Echipele clasate pe primele două locuri, Rhome și Atlantic Challenge, au beneficiat de sprijin activ din partea Schneider Electric pe durata celor 18 luni de proiectare, ce a constat în oferirea de tehnologii și consultanță. Compania a ajutat cele două echipe cu soluții de management al energiei, soluții de generare de energie electrică pentru panouri solare, sisteme de automatizare a controlului iluminatului, soluții de distribuție a energiei electrice, precum și suport tehnic și training.

„Dorim să felicităm echipa italiană pentru acest premiu binemeritat, precum și echipa franceză și toți participanții pentru dedicarea lor și pentru calitatea și creativitatea proiectelor”, a declarat Luc Rémont, Președinte Schneider Electric Franța. „Faptul că finala Solar Decathlon este câștigată din nou de un proiect susținut de Schneider Electric reprezintă o recunoaștere a know-how-ului nostru tehnologic și a implicării puternice a angajaților noștri în acest proiect.”

Echipa de studenți români EFdeN, singura din Europa Centrală și de Est calificată direct în finala Solar Decathlon Europe 2014, s-a clasat pe locul 19, acumulând 348 de puncte. Cele mai bune punctaje obținute de echipa din România au fost în cadrul Inginerie și construcții (56 de puncte), unde EFdeN s-a clasat pe locul 13 din 20, și Arhitectură (54 de puncte).

Pe parcursul celor 15 zile de competiție, Orașul Soarelui a fost vizitat de 100.000 de persoane. În pofida condițiilor climatice nefavorabile, 17 din 20 de case au avut un bilanț al energiei electrice pozitiv, ceea ce arată nivelul înalt de calitate al proiectelor participante.

Schneider Electric este partener al Solar Decathlon începând din anul 2007 și continuă să sprijine această competiție. Astfel, compania colaborează deja cu organizatorii și participanții pentru următoarele ediții care vor avea loc în SUA și Europa în 2015, respectiv 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel