Ponta, după atacul din Germania: Suntem într-un nou război

Fostul premier Victor Ponta şi-a exprimat solidaritatea cu victimele atacului de vineri din Munchen, afirmând că acesta îi confirmă că se poate vorbi despre ''un nou război, de alt tip, dar la fel de periculos''.

Acum am văzut tragedia din Germania. Dincolo de compasiune şi solidaritatea cu victimele ororilor din această seară de la Munchen, îmi confirmă că suntem într-un nou război, de alt tip, dar la fel de periculos!, a scris Ponta vineri seara pe Facebook. Anterior, el afirmase, tot într-o postare pe Facebook, că va merge în vacanţă cu familia în Turcia, dar nu va evita nici Franţa sau Bruxelles.

Dacă frica ne va domina înseamnă că au câştigat teroriştii. Voi merge în vacanţă cu familia în Turcia. Voi merge cu plăcere în Franţa (unde este stare de urgenţă ca şi în Turcia de mai multe luni). Voi merge la Bruxelles! Prudenţa este un semn de inteligenţă, dar frica este arma teroriştilor, spunea Ponta.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui bilanţ provizoriu, citat de AFP. Poliţia locală a anunţat că cel puţin 21 de persoane au fost rănite.

Autorul atacului este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivaţii sunt în acest stadiu 'complet necunoscute', a afirmat sâmbătă şeful poliţie locale, scrie AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel