Patriarhia Română, decizie dură împotriva preoților care au furat moaștele în Grecia

Preoţii români arestaţi în Grecia sub acuzaţia că au furat moaştele Sfântului Haralambie au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei, a decis Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

Patriarhia Română a solicitat autorităţilor elene, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita din Grecia, informaţii despre arestarea celor  trei preoţi români.

"Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Poliția greacă a arestat patru români, dintre care trei sunt preoți, aceștia fiind acuzați că au furat moaştele Sfântului Haralambie de la Mănăstirea Spileo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel