EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu omul de azi. Apar noi concepte care îl „resetează”. Explicațiile preotului Adrian Agachi / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mockupdaddy-com
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mockupdaddy-com

Preotul Adrian Agachi, Doctor în Teologie, Consilier Patriarhal, a fost invitat la emisiunea „DC Edu", realizată de Sorin Ivan, decan, director al revistei Tribuna Învățământului, la DC News TV, DC News și Părinți și Pitici. 

Preotul Adrian Agachi a explicat ce se întâmplă cu omul de azi. El a afirmat că, indiferent de circumstanțe, omul va purta întotdeauna, în inima sa, o lumină divină care va încerca să-l călăuzească în ciuda voinței sale proprii, care s-a deviat de la adevăr.

„Lumea de astăzi evoluează sau involuează de la secularism către o condiție definită de niște concepte noi: post adevăr, post religie, lucruri care ne pot înspăimânta. O serie de fenomene se întâmplă în lumea de azi, un proces de despiritualizare, o confuzie a valorilor. Oamenii mai puțin întemeiați prin educație, sufletește, intelectual, asumă false modele, pseudo-valori, false repere. E o lume în care oamenii sunt încercați, o societate devastată de egoism, ură, trufie, mânie, oamenii se despart, familiile se destramă, oamenii sunt încercați de pizmă. Putem vorbi de un proces de dezumanizare. Ce se întâmplă cu noi, părinte? Omul de azi mai poate fi numit homo religiosus cum l-au numit gânditorii și cum l-a numit Mircea Eliade?”, a întrebat Sorin Ivan. 

„Întotdeauna omul va avea în interiorul lui, într-o cămară tainică din inima lui, această lumină a lui Dumnezeu care va încerca să-l călăuzească indiferent de locul, de spațiul, de timpul în care se va duce propria sa voință, pentru că voința omului de astăzi, într-adevăr, a deviat destul de mult și nu pot să nu remarc că este puțin ironică această asociere între post și adevăr, deși nu în sensul evanghelic, ci în sensul de depășire a adevărului, a limitelor adevărului.", a spus preotul Adrian Agachi. 

 

1. Preotul Ad... (preotul-adrian-agachi--la-dc-edu_65198300.jpg)

 

Opusul adevărului nu mai este minciuna

Preotul Adrian Agachi a spus că, în zilele noastre, opusul adevărului nu mai este minciuna, ci imaginația omului care depășește orice limită. El a subliniat că oamenii au început să creadă că prin imaginație pot crea propriul adevăr și să se hrănească cu acest fals adevăr.

„Aș îndrăzni să spun că, în zilele noastre, opusul adevărului nu mai este minciuna. Opusul adevărului este imaginația omului care a început să treacă dincolo de orice fel de limite. Omul are impresia că imaginându-și anumite lucruri și încercând să le aducă la realitate, poate să-și creeze propriul adevăr. Dar problema cea mai mare este că acest fals adevăr cu care omul începe să se hrănească, această imaginație în care el crede că își regăsește adevărul, va sfârși prin a-l înghiți, prin a-l îngloba. Vedem lucrul acesta din realitatea transumanismului în care omul ajunge să fie înghițit de partea robotică, în loc să folosească partea robotică în sprijinul său, ajunge să fie pe jumătate mașină.

Vă dați seama, având în vedere ce făptură frumoasă este omul, cu câtă finețe l-a creat Dumnezeu, cum ar putea omul să-și dorească și să fie fericit de vreme ce devine pe jumătate sau pe de-a-ntregul mașină? Nu are cum să-și găsească fericirea în această direcție, dar se amăgește pe sine încercând să creeze, în locul lui Dumnezeu, niște realități pe care le consideră noi și cărora ajunge să se închine asemenea unor idoli.", a spus preotul Adrian Agachi la emisiunea „DC Edu", de pe DC News TV, DC News și Părinți și Pitici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel