Proiect măreț la Madrid: Catedrală Ortodoxă Română, în valoare de 6 milioane de euro

Pentru că faima Bisericii Ortodoxe Române nu poate fi păstrată doar în țară, la Madrid se construiește o catedrală pentru români în valoare de 6 milioane de euro. Lăcașul de cult va fi construit în centrul celui mai populat cartier din capitala spaniolă, Carabanchel, iar fondurile sunt mixte, atât de la Guvernul României, cât și de la românii din Spania și Portugalia.

Și pentru că faima BOR nu poate fi păstrată doar în țară, România ridică o catedrală la Madrid în valoare de 6 milioane de euro.

„Va costa 6 milioane de euro, bani care sunt alocați de guvernul de la București și din donațiile femeilor de serviciu, asistentelor domestice , faianțarilor, tinerilor studenți și micilor proprietari", se arată într-o investigație a jurnaliștilor spanioli de la El Confidencial, relatează B1 TV.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei se apără spunând că în Spania trăiesc peste 930.000 de români și au nevoie de un loc unde să se roage. Ba mai mult, propune ca aceștia să cotizeze cu câte 50 de euro pentru finalizarea construcției.

„La prima vedere suma este mare, dar dacă facem un calcul matematic, doar în Regatul Spaniei trăiesc peste 930.000 de români. Dacă dintre aceştia doar 100.000 ar dona 50 de euro, am avea banii pentru a construi catedrala. Există un timp pentru toate, după cum citim în Cartea Eccleziastului. Nu ştim de ce Dumnezeu a rânduit ca biserica noastră să primească terenul acum, în perioadă de criză financiară, dar ştim că nimic nu este întâmplător și că orice lucrare trainică se săvârşeşte numai cu jertfelnicie. Toate se fac după o rânduială şi cu un scop anume", se arată pe site-ul Episcopiei, episcopiaspanieiportugaliei.es, unde sunt postate și conturile în care se pot trimite banii.

Coordonatorul construcției este părintele Alexandru. Acesta anunță că și la Berlin va fi construită o catedrala. Tot cu banii banid e la români.

„E adevărat că mai sunt biserici ortodoxe în Spania, cum e cea construită de rușii din Hortaleza, dar a noastră este prima catedrală, unde va face slujbă și va locui episcopul. Va fi primul templu din afara României. În Munchen se ridică altă catedralaă, dar noi vom termina primii aici în Madrid", a declarat acesta jurnaliștilor spanioli.

Complexul de 6 milioane de euro va adăposti și un colegiu român. Catedrala se vrea un loc pentru păstrarea identității românești în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel