A fost amendat pentru că a fluturat drapelul României în Sf. Gheorghe

Un cetățean a fost amendat pentru că a fluturat drapelul României în Sfântu Gheorghe, Covasna.

Spre surprinderea participanţilor maghiari la manifestările organizate de autorităţile locale în Piaţa Libertăţii din municipiul Sfântu Gheorghe, în ziua de 1 Decembrie –Ziua Naţională a României, un  român patriot Iriciuc Valentin a urcat pe scenă şi a fluturat un Tricolor roşu, galben şi albastru, scandând „Ţinutul Secuiesc – pământ românesc”, scrie NapocaNews.

Iriciuc Valentin a fost reţinut de către poliţiştii locali maghiari din Sfântu Gheorghe care i-au încheiat un proces verbal și l-au amendat cu 500 lei pentru că „a urcat pe scenă şi a fluturat Tricolorul românesc în Piaţa Libertăţii scandând – Aici e pământ românesc – fapt ce a provocat indignarea cetăţenilor maghiari, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică.

Procesul verbal a fost semnat de Veres Gyorgy, şef birou Poliţia Locală Sfântu Gheorghe. Cetăţeanul Iriciuc Valentin a refuzat să semneze acest proces-verbal prin care în România un cetăţean român este amendat că a fluturat Tricolorul şi a scandat că „Aici este pământ românesc”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel