Dosar șantaj Firea, răsturnare de situație. Bolcaș: De la Băsescu te poți aștepta la orice

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat soluția dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu declarațiile date la adresa Gabrielei Firea.

VEZI ȘI: Firea, reacție după BOMBA din dosarul cu Băsescu

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat acest subiect.

"Într-un dosar cu Traian Băsescu te poți aștepta la orice, cu atât mai mult la soluții favorabile lui. Ideea este că nu cunosc dacă această infirmare este favorabilă lui Traian Băsescu sau nu", a zis Lucian Bolcaș la România TV.

Procurorul General a transmis că nu s-a stabilit cum a fost păgubită Gabriela Firea prin amenințările fostului președinte și nu s-a stabilit care a fost acțiunea care i-au adus prejudicii.

"Mi se pare că este o viziune foarte simplistă atât în ceea ce privește infracțiunea de șantaj, cât și infracțiunea de amenințare. Administrarea de noi probe deschide calea unor diverse concluzii, dar în materia imunității perpetue a lui Traian Băsescu nu am la ce să mă aștept", a adăugat avocatul.

[citeste si]

"Prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din 27 iulie 2016, examinându-se din oficiu, conform dispozițiilor art. 64 alin. 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară (republicată), legalitatea rechizitoriului s-a dispus infirmarea soluției dată în dosarul menționat anterior", se arată într-un comunicat al Parchetului General remis joi.

"În urma controlului ierarhic de legalitate efectuat, s-a constatat lipsa unei anchete efective, care să respecte exigențele în materia conținutului rechizitoriului și standardelor de claritate în prezentarea acuzării în instanță. (...) Ca urmare a infirmării soluției inițiale dispuse de procurori, cercetările urmează a fi reluate de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru clarificarea acuzațiilor penale, completarea materialului probator, în vederea lămuririi tuturor aspectelor cauzei", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel