De ce a atacat Guvernul legea conversiei creditelor în franci elvețieni

Dacian Cioloș a explicat la Realitatea TV, în emisiunea ”Jocuri de Putere”, de ce a atacat la CCR legea conversiei creditelor în franci elvețieni. 

”Sigur, am discutat cu dumnealui- n.r. cu Mugur Isărescu”, a spus Dacian Cioloș. Premierul a fost întrebat dacă el a fost cel care i-a sugerat să atace la CCR legea conversiei creditelor în franci elvețieni, răspunzând negativ.  

”Am susținut de la început necesitatea acestei legi. Trebuie să-i ajute pe cei care luând un credit atunci, în momentul de față pune în pericol venitul lunar pentru familie, nu speculatorii. În amendamentele trimise la Parlament, cu propunerea de susținere a acestui proiect, am precizat necesitatea unui plafon. Dacă nu are probleme de Constituționalitate, va intra în vigoare. Dacă are, vom veni cu propuneri de modificare și va fi adoptată curată. Dacă CCR constată că sunt probleme, Guvernul va veni cu propuneri de modificare. Dacă e cazul, vom da OUG”, a afirmat Dacian Cioloș.

El spune că a fost o greșeală de comunicare care a dat impresia că Guvernul e împotrivă, când, de fapt, Guvernul vrea ca această lege să intre în vigoare fără riscuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel