Evenimentele săptămânii. Ce urmează în România

În săptămâna 21-27 noiembrie urmează o decizie importantă a CCR pentru români. Președintele Klaus Iohannis va fi și el în centrul atenției presei și românilor. 

Klaus Iohannis, în 22 noiembrie la Iași

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele va discuta cu angajaţii şi conducerea "Antibiotice" Iaşi - singura companie de stat din ţară producătoare de medicamente şi unul dintre liderii locali ca cifră de afaceri - despre piaţa de profil din România. După vizita la "Antibiotice" Iaşi, Iohannis va dialoga cu studenţi ai universităţilor ieşene şi va participa la dezbaterea intitulată "Noul Iaşi - pol major de dezvoltare a industriei IT din România", organizată de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

CCR ia o decizie importantă pentru români, în 23 noiembrie

Curtea Constituţională a României va discuta miercuri sesizarea Guvernului pe Legea pentru completarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Guvernul a contestat la CCR acest proiect de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării.

Premierul Dacian Cioloş a precizat că Guvernul a atacat la CCR legea pentru clarificări, nu pentru că este împotriva ei.

Dezbaterea "Proiect de ţară - Piaţa de capital - Soluţii şi Propuneri pentru strategia de dezvoltare a României" se va desfăşura joi, 24 noiembrie, la Bucureşti.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, evenimentul are ca scop generarea unui "set de propuneri vizând strategia de dezvoltare a pieţei de capital, ca fundament pentru dezvoltarea economiei şi de a le aduce în atenţia Comisiei pentru Proiectul de ţară". Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din domeniul pieţei de capital, ai companiilor listate la bursă, ai autorităţilor publice, presă, consultanţi, analişti financiari şi avocaţi specializaţi.

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" marchează joi, 24 noiembrie, 100 de ani de la Primul Război Mondial.

Cu această ocazie, vor avea loc vernisajul expoziţiei "Eroii Satelor - Poveşti de război", o masă rotundă şi lansarea cărţii "De la Oituz la Verdun" de Alexandru Nicolae Teodoreanu, ambele evenimente urmând să se desfăşoare la sala V.I. Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel