Constantin Ploscaru, doctorul vâlcean care a sărit la un coleg cu bisturiul a fost concediat

Constantin Ploscaru, chirurgul vâlcean care a atacat cu bisturiul un coleg  pe holul blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, a fost concediat. 

Medicul Constantin Ploscaru a fost concediat,  a decis Comisia de anchetă constituită la nivelul SJU. Potrivit Articolului  61 din Codul Muncii, angajatorul poate desface contractul de muncă pentru motive care ţin de salariat, dacă acesta din urmă a fost arestat preventiv sau la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile.

„Ancheta internă s-a încheiat cu desfacerea contractului de muncă în cazul domnului doctor Constantin Ploscaru. Membrii comisiei s-au întrunit în data de 8 martie 2016 şi au constatat că s-a depăşit cu mult termenul de 30 de zile de arest la domiciliu prevăzut de Codul Muncii. În cazul în care se va solicita scoaterea la concurs a postului ocupat până de curând de către domnul doctor, iar Comitetul Director va aproba această cerere, abia atunci vom angaja un alt chirurg", declară Dan Ponoran, managerul SJU Râmnicu Vâlcea.

[citeste si]

Medicul Constantin Ploscaru va fi judecat pentru tentativă de omor.  Pe 16 ianuarie 2016, în urma unui conflict spontan, acesta  l-a atacat cu bisturiul pe Emil Bărbulescu, şeful Secţiei de Chirurgie din cadrul SJU. În urma altercaţie, Emil Bărbulescu a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată cervicală, iar Constantin Ploscaru a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel