Comisia Europeană: Nu vă putem proteja de spionajul Facebook

Comisia Europeană a recunoscut că nu poate proteja cetățenii europeni de colectarea de date pe care o face Facebook-ul.

Un student austriac pe nume Max Schrems a pornit un proces, în Irlanda, împotriva a cinci mari companii americane (Apple, Facebook, Microsoft, Skype și Yahoo!), în ceea ce privește datele despre utilizatori colecate de aceastea. Însă datorită importanței și chestiunilor care erau discutate, procesul a fost trimis către autoritatea europeană, informează The Guardian.

Conform site-ului Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate, Comisia Europeană a recunoscut nu poate proteja cetățenii europeni de colectarea de date pe care o face Facebook-ul, în cursul audierilor desfășurate ieri.

De asemenea, Bernhard Schima, avocatul CE a declarat că "ar fi o soluție să vă închideți profilul de Facebook, dacă aveți unul". 

În mijlocul scandalului se află programul Safe Harbor. Safe Harbor la permite companiilor americane să trimită înapoi în Statele Unite date colectate în Uniunea Europeană dacă acestea respectă principiile de confidențialitate europene. Problema, însă, este că NSA are acces la informațiile deținute de nouă mari companii printre care și cele 5 menționate mai sus. Max Schrems, care a fost și susținut cu ajutorul unei campanii de finanțare socială, acuză companiile respective că nu respectă principiile Uniunii Europene, motiv pentru care Safe Harbor nu ar trebui să se aplice.

"Safe Harbor este un cadru necesar din punct de vedere economic și politic, care încă mai este negociat, iar ideal ar fi ca responsabilitatea găsirii unor metode mai bune de protecție a drepturilor cetățenilor Europeni să fie lăsată pe seama Comisiei", este declarația oficială a Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel