Minority Safe Pack. Kelemen Hunor: 261 000 de semnături stânse

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat vineri, într-o postare pe pagina de Facebook, faptul că în Transilvania s-au strâns 261.000 de semnături susţinerea Iniţiativei Cetăţeneşti Minority SafePack, care vizează adoptarea unui cadru legislativ pentru protecţia minorităţilor la nivelul Uniunii Europene. 

"Pentru susţinerea Iniţiativei Cetăţeneşti Minority SafePack în Transilvania, până în acest moment s-au strâns 261.000 de semnături. Această cifră depăşeşte cu mult cota stabilită pentru România, dar şi numărul de semnături pe care noi ni l-am propus. Mulţumim tuturor celor care, până în prezent, ne-au susţinut în acest demers! Acţiunea, însă, continuă. În următoarele săptămâni vom contribui la reuşita campaniei pe plan internaţional, scopul final fiind ca Iniţiativa Cetăţenească să obţină un milion de semnături", se arată în postarea citată. 

Proiectul Minority SafePack a fost iniţiat de membri ai UDMR şi FUEN (Federaţia Minorităţilor Naţionale din Europa) care şi-au propus să adune, în decurs de un an, un milion de semnături din mai multe state europene. 

Obiectiv de un sfert de milion de semnături

UDMR s-a angajat să strângă 250.000 de semnături, iar campania FUEN de a aduna milionul de semnături a început la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj, pe 19 mai 2017. 

Minority SafePack are ca motto 'Nu eşti singur. Un milion de semnături pentru diversitatea Europei' şi îşi propune să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone europene în următoarele domenii: limbi regionale şi minoritare, cultură şi învăţământ, politica regională, reprezentare publică, egalitate, audiovizual şi alte instrumente media, sprijin regional, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel