Cine este noul președinte al PPE, familia europeană a lui Băsescu

joseph daul dc
joseph daul dc

Politicianul francez Joseph Daul, în vârstă de 66 de ani, a fost ales președintele celei mai mari formațiuni europene, Partidul Popular European, condusă anterior de fostul premier belgian Wilfried Martens, decedat pe 9 octombrie. 

De altfel, în timpul spitalizării sale, Martens îl împuternicise pe Daul cu șefia familiei europene a popularilor.

Joseph Daul a fost ales cu 112 voturi din totalul de 124, în cursul reuniunii PPE de la Bruxelles. "Este o mare onoare să primesc acest mandat şi încrederea reprezentanţilor partidelor membre, a asociaţiilor şi grupurilor politice pentru a conduce partidul în perspectiva unor evenimente importante, precum alegerile europene din mai", a declarat francezul, citat de Mediafax.

Joseph Daul este membru al partidului de centru-dreapta UMP (Union pour un Movement Populaire), condus de fostul președinte al Hexagonului, Nicolas Sarkozy.

Wilfried Martens a decedat la vârsta de 77 de ani, după ce a fost spitalizat la sfârșitul lunii august pentru probleme cu coagularea sângelui. Martens a co-fondat PPE în 1976 și a condus familia europeană din1980.

PPE nu și-a desemnat încă un candidat pentru alegerile privind președintele Comisiei Europene, dar actualul șef al Executivului UE, Jose Manuel Barroso, dă semnale că și-ar dori un al treilea mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel