Un lider al Dreptei franceze (PPE) cere o Uniune Europeană fără România. Joseph Daul: Stupid și intolerabil

Vicepreședintele Uniunii pentru o Mișcare Populară (UMP), Laurent Wauquiez, a cerut crearea unei noi Uniuni Europene, care să includă doar șase state. Fostul ministru pentru Afaceri Europene se referă la cele șase membre fondatoare ale Comunității Cărbunelui și Oțelului (1951), dar exclude Luxemburgul. Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, familia europeană din care face parte UMP, a catalogat propunerea drept "intolerabilă și stupidă" și a precizat că poziția lui Wauquiez nu este cea a UMP sau a PPE.

"Da, avem nevoie de Europa, dar nu de această Europă", a spus Wauquiez într-un interviu pentru canalul belgian RTBF, unde a fost invitat să vorbească despre cartea sa, "Europa: totul trebuie schimbat".

"Dezbaterea europeană s-a blocat într-o dialectică mortifiantă. Fie suntem pro-europeni şi atunci suntem obligaţi să apărăm Bruxelles-ul şi să facem un inventar cu tot ce Europa a facut pentru noi şi nu am fi realizat niciodată altfel, fie suntem anti-europeni şi singura noastră speranţă este replierea naţională", a spus Wauquiez.

Fostul ministru în mandatul lui Sarkozy (UMP) spune că nucleul european trebuie refăcut în jurul a șase state: Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda și Franța. "Celorlalte trebuie să li se explice că nu funcționează în același ritm. Este valabil pentru Marea Britanie, Irlanda sau România", spune francezul.

"Te salvezi sau te scufunzi cu Europa, aceasta este poziţia mea", a declarat el. Pe tema imigraţiei, Laurent Wauquiez apreciază că "Franţa trebuie să iasă din Schengen" şi speră "că aceasta va deveni poziţia UMP".

"Acest lucru nu poate să meargă pentru că ţările europene nu au aceeaşi situaţie în legătură cu imigraţia. Germania are puţini copii, are nevoie de imigraţie. Franţa are mai degrabă mulţi copii, ea nu are nevoie de imigraţie", a detaliat vicepreşedintele UMP.

UMP este singura singura formațiune din Franța care face parte din PPE. La alegerile municipale din urmă cu două săptămâni, partidul de dreapta a luat cele mai multe mandate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel