Ce se întâmplă în corpul tău când te îndrăgostești

Emoţiile fizice asociate „îndrăgostelii" ne sunt familiare tuturor: fluturii în stomac, bătăile rapide ale inimii care parcă îşi doreşte să sară din pieptul tău şi să zboare să o întâlnească pe cea a iubitului, senzaţia că nu mai păşeşti pe pământ, ci pluteşti.

Iubirea îţi „deschide" ochii, îţi face inima să bată mai tare şi îţi umezeşte palmele. Explicaţiile ştiinţifice sunt la datorie: atunci când eşti îndrăgostită, sistemul nervos simpatic este stimulat, ceea ce determină dilatarea pupilelor. De asemenea, simpla idee că eşti pe cale să te întâlneşti cu cel pe care îl adori te va umple de adrenalină, cauzând un ritm cardiac crescut, scrie divahair.ro.

Dragostea te ţine departe de problemele cardiace. Poate că bătăile inimii tale ar putea concura cu un motor de mulţi cai putere, dar oxitocina pe care organismul tău o primeşte atunci când eşti îndrăgostită are efecte pozitive în timp asupra sistemului cardiovascular: scade presiunea sângelui şi reduce riscul apariţiei infarctului. De asemenea, hormonul iubirii, cum mai este numită oxitocina, luptă împotriva depresiei şi a stresului!

Iubirea te ajută să dormi mai bine. Nu numai senzaţia fizică de a dormi cuibărită în braţele iubitului îţi asigură un somn de bebeluş, dar şi faptul că oxitocina şi endorfinele secretate în organism diminuează nivelul cortizolului și te poartă cât ai zice „peşte" pe tărâmul viselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel