Călin Popescu Tăriceanu, două motive pentru care nu-l susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la SIE

Președintele Senatului și copreședinte al ALDE a explicat, luni, care sunt cele două motive pentru care nu-l susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, așa acum a propus președintele Klaus Iohannis.

"Referitor la poziția ALDE față de propunerea președintelui, sunt două considerente pentru care nu vom vota această propunere. Primul considerent este unul eminamente politic și legat de votul pe care cetățenii l-au dat în 2012 la alegerile parlamentare și la referendum. Atunci, votul a fost unul covârșitor în favoarea înlăturării regimului Băsescu. Așadar astăzi, decizia noastră este una logică - nu putem accepta ca unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte să fie numit în fruntea SIE", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Senat. Al doilea motiv pentru care ALDE nu-l susține pe MRU este pentru că acesta a acumulat frustrări politice.

Întrebat dacă parlamentarii ALDE iau în calcul posibilitatea de a nu participa la ședința plenului comun, în care va fi exprimat votul privind nominalizarea la SIE, acesta a replicat: "Nu am discutat încă lucrul acesta. O să îl discutăm împreună cu PSD și o să anunțăm împreună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel