Asistente medicale, epuizate la locul de muncă

Asistentele medicale din spitalele din Iași se plâng zilnic de volumul mare de muncă, prea multe ture de noapte și numărul mare de pacienți.

Toate spitalele din Iași se confruntă cu lipsă de personal. Problema nu va fi rezolvată curând și la locul de muncă s-ar putea înregistra și decese.

Situații dificle s-au înregistrat la specializări importante precum anestezia și terapia intesivă (ATI), sălile de operație, unde personalul este subdimensionat și solicitarea este maximă.

In aceste specialitati, personalul nou are nevoie de o perioada lunga de pregatire, de acomodare, ca sa se poata descurca la sala de operatie, sa acorde ingrijiri medicale pacientilor din reanimare.

"Epuizarea personalului medical este o problema cunoscuta in sistemul medical, care nu a fost rezolvata. Deficitul de personal din spitale este de 30 la suta. Zilnic, asistentii medicali se plang de lipsa de personal, volumul mare de munca, prea multe ture de noapte. Formarea oamenilor noi este de lunga durata, mai ales in specialitatile grele. Asistentii medicali iesiti de pe bancile scolii au nevoie de o perioada de pregatire, de acomodare, sa invete cum se desfasoara lucrurile intr-o sala de operatie, intr-o sectie de reanimare. Asistentii medicali se plang si de numarul mare de pacienti pe care ii au in ingrijire", a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi. 
 
[citeste si]
 
Bolile profesionale fac ravagii 
 
O mare parte din personalul medical din spitale are probleme de sanatate, fiind nevoita sa-si ia frecvent concedii medicale. Lipsa a doi-trei asistenti medicali, intr-o zi, dintr-o sectie, este un cosmar pentru colegii suprasolicitati care trebuie sa le preia atributiile. "Exista destul de multi angajati din spitale care au probleme de sanatate. Sunt multi colegi cu boli profesionale, hepatita B si hepatita C. Cele mai multe accidente de munca sunt prin intepare. Este adevarat ca o parte dintre colegi au dobandit boli profesionale inainte de 1989, cand nu se facea nici screening", a precizat presedintele Sanitas Iasi, potrivit bzi.ro.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel