ANCHETĂ CUTREMURĂTOARE despre IOHANNIS. CUM a ÎNSTRĂINAT clădiri de 1 MILIARD de lei

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

O anchetă efectuată de RTV dezvăluie faptul că prezidenţiabilul Klaus Iohannis, în calitatea de primar al Sibiului, a retrocedat integral clădiri în valoare de 1 miliard de lei.

În aceste clădiri se află şcoli precum Liceul Pedagogic Sibiu, Liceul Brukenthal sau Liceul de Artă, costul fiecăreia dintre acestea ridicându-se la 1 milion de euro. Aceste retrocedări s-ar fi putut face numai în baza unei hotărâri judecătoreşti şi cu acordul Consiliului local, astfel că jumătate din şcolile din Sibiu au fost restituite Bisericii Evenghelice.

Primăria plăteşte chirii de 32.000 de lei reprezentanţilor bisericii

Primăria Sibiu plăteşte 4.000 de euro către biserica evenghelică pentru ca liceul de Artă să îşi poată desfăşura activitatea, fiind cea mai mare chirie plătită de o unitate de învăţâmânt

Odată cu venirea comuniştilor la putere, aceste clădiri, aparţinând bisericii, au fost confiscate de comunişti şi, numai printr-o sentinţă de succesor, aceştia şi-ar fi putut redobândi bunurile.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS-ANI. Dosarul de conflict de interese, ÎNCHIS

"Dacă acea clădire este în patrimoniul primăriei, deoarece şcolile sunt, primarul decide dacă este retrocedatată sau nu. Dacă patrimoniul nu este al primăriei, primarul trimite notificarea către proprietar. Patrimoniul şcolilor intră la primării, iar primarul decice să nu retrocedeze. De aici, impricinatul dă în judecată primăria", susţine Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel