Adrian Năstase, amintiri triste: Se împlinesc zece ani de la asasinarea lui

Adrian Năstase, răscolit de amintiri, a scris câteva rânduri emoționante despre cedrul din curtea sa.

VEZI ȘI: SCANDALUL care a zguduit scena politică și lumea mass-media. Declarația care a declanșat un adevărat CUTREMUR

"Privesc pe fereastră. Vântul s-a potolit și soarele începe să risipească norii. Cedrul pe care l-am adus din Liban, în urmă cu vreo 15 ani, când avea vreo jumătate de metru, acum domină curtea. El îmi aduce aminte de prietenii mei din Liban. De Rafic Hariri, premierul multi miliardar, asasinat în 2005, cel care m-a luat de la aeroportul din Beirut conducând personal mașina, cel care m-a invitat la o sărbătoare islamică cu 5000 de participanți din lumea arabă, cel care, la rugămintea mea, în 2003, mi-a obținut, la Paris, printr-un simplu telefon, o întrevedere cu președintele Chirac, cel care... Iată că se împlinesc, peste câteva luni, 10 ani de la asasinarea lui.

Cedrul de la Cornu îmi aduce aminte și de un alt prieten libanez, Fares Bouez, pe care l-am cunoscut în urmă cu 25 de ani, pe când eram amândoi miniștri de externe. L-am revăzut apoi de nenumărate ori, pe el și pe soția lui, Zalfa, fiica fostului președinte libanez, Elias Hrawi, la Beirut sau la București. Prin 2003-2004, Bouez a făcut parte și din echipa lui Hariri. Îmi aduc aminte, cu multă plăcere, de zilele petrecute în casa lor din capitala Libanului, dar și în cea de la munte, unde am petrecut un revelion.

Cedrul îmi aduce aminte însă și de evenimentul superb, organizat recent, pentru copii, de către ambasadoarea Libanului, Rana Mokadden, la Muzeul hărților din București, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Sau de minunatul concert, organizat în urmă cu puțin timp, la Ateneul Român, cu ocazia Zilei naționale a Libanului", a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel