Ziua NATO în România. Este Ziua Porţilor Deschise la MApN

Sediul MApN este deschis publicului, duminică, între 08:30 și 13:00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.

Începând cu ora 9:00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianţa Nord-Atlantică. În cadrul Zilei Porţilor Deschise, va fi prezentat un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazul' şi vor fi deschise expoziţii tematice. Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei 'Steaua', Editurii Militare, dar şi standuri de inventică şi tehnologii militare.

În aula Ministerului Apărării Naţionale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară. La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

Ziua NATO în România, care este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic, se marchează în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel