Ziua Independenţei SUA. Radu Tudor, mesaj pentru români

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor, moderatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3, a dat un mesaj clar de ziua independenţei SUA şi a lăudat alianţa care leagă România de Statele Unite. 

"După 1989, faptul că România a aderat la NATO, cea mai importantă alianţă politico-militară din istorie, a arătat că mereu militarii români au fost priviţi cu încredere, au existat de la început dorinţe de colaborare, cooperare. Chiar dacă am intrat mai târziu în NATO, am fost primiţi cu braţele deschise, iar România îşi poate garanta integritatea teritoriului naţional şi securitatea populaţiei doar în interiorul acestei alianţe, unde SUA joacă rolul cel mai important", a declarat Radu Tudor. 

Cea mai mare investiţie a SUA, în România

"În momentul de faţă, SUA a realizat cea mai mare investiţie militară din Europa de Est în România, la Deveselu, o investiţie de 1 mld de dolari. Această investiţie nu este făcută întâmplător. Ţara noastră reprezintă un punct serios de prietenie şi de alianţă din perspectivă securitară, iar prezenţa din ce în ce mai serioasă a militarilor americani, cu tehnică militară, arată că perspectiva acestei ţări este una de pace, securitate, angajament ferm din partea SUA şi pe lângă criticile şi mesajele de nemulţumire pe care este firesc să ni le transmitem reciproc uneori, unitatea acestei familii nu poate fi zdruncinată. De aceea, angajamentul ferm al militarilor americani reprezintă pentru România un element de garanţie şi de seriozitate în legătură cu ţara noastră. Nu se fac astfel de investiţii într-o ţară nesigură şi care nu îţi oferă o perspectivă bună. Dacă vom şti să dezvoltăm infrastructura, cu siguranţă vom avea împreună de câştigat din tradiţia asta lungă a parteneriatului şi a alianţei. Pentru România, din punct de vedere economic, militar şi politic s-ar putea ca următorii 25 de ani să fie foarte buni. E foarte în regulă să spunem ce nu merge bine, unde au existat derapaje, probleme, exagerări şi să înţelegem că dezvoltarea economică merge mână în mână cu o securizare completă", a mai spus moderatorul Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel