”Vreau capacități militare fabricate în Europa”. Semnalul dat de von der Leyen după ce Schmit (PES) a susținut un fond de apărare al UE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nicolas Schmit, comisar european și candidat al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) pentru șefia Comisiei Europene, și Ursula von der Leyen, actualul președinte al Comisiei, au răspuns în cadrul unei dezbateri unor întrebări legate de apărare.

Șapte candidați la funcția de președintele Comisiei Europene și unul care dorește să își prelungească mandatul s-au confruntat în prima dezbatere din campania electorală pentru alegerile europene. Întrebările din cadrul dezbaterii s-au axat pe trei teme principale, selectate de tinerii europeni printr-un sondaj realizat de Universitatea Maastricht. Acestea au fost: schimbările climatice, politica externă și de securitate și democrația UE, conform POLITICO.

Datorii europene comune

Nicolas Schmit este comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. Acesta este candidatul desemnat de Partidul Socialiștilor Europeni (PES) pentru șefia Comisiei Europene.

„Sunteți în favoarea așa-numitelor obligațiuni de apărare pentru a emite datorii europene comune pentru a investi în armament?”, a fost întrebat candidatul PES.

„Cred că Europa trebuie să își construiască o politică serioasă de securitate și apărare. Apropo, aceasta a fost decisă inițial aici, la Maastricht. Din păcate, a durat mult timp. Până acum, am devenit conștienți de faptul că apărarea este absolut crucială pentru Europa. Deocamdată, depindem de un vot în Wisconsin dacă președintele SUA continuă să sprijine sau nu Europa și depindem de un agresor la granița noastră estică. Prin urmare, cred că politica de apărare trebuie să fie o problemă principală și trebuie să fie finanțată. Și de aceea cred că avem nevoie de un fond de apărare, un fond special de apărare, dar avem nevoie și de mai multă integrare, mai multă cooperare, mai multe achiziții comune de tot felul de echipamente militare”, a răspuns Schmit.

Preluarea puterii de către Comisia Europeană

Ursula von der Leyen, actualul președinte al Comisiei Europene, candidează pentru încă un mandat din partea Partidului Popular European (PPE).

„Cum răspundeți, nu numai domnului Vistisen (n.r. Anders Vistisen, europarlamentar și candidat al Grupului Identitate și Democrație la conducerea Comisiei) de lângă dumneavoastră, ci și mai multor capitale europene care sunt îngrijorate de o preluare a puterii de către Comisia Europeană?”, a fost întrebată Ursula.

„Avem responsabilitatea statelor membre, de exemplu, pentru organizarea trupelor, pentru desfășurarea acestora. Așadar, toate aceste subiecte sunt de competența statelor membre, dar piața unică, industria, este de competența Comisiei Europene, iar industria de apărare este, de asemenea, de competența Comisiei Europene. Investițiile în industria de apărare sunt necesare, deoarece riscurile pentru Europa pe care le vedem acum sunt clare și prezente. Avem nevoie de o Europă mai puternică. Avem nevoie de putere economică, dar avem nevoie și de capacități militare fabricate în Europa. Vreau locuri de muncă bune care să rezulte din aceste investiții aici, în Europa. Vreau capacități militare fabricate în Europa astfel încât să avem interoperabilitate între trupele noastre. Aceasta este competența Comisiei Europene și a nivelului european de a lucra la piața unică și, prin urmare, acesta este răspunsul meu”, a răspuns von der Leyen.

Dezbaterea poate fi văzută aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel