Voiculescu, tehnocratul contestat de TOȚI specialiștii din Sănătate

Reprezentanții pacienților, ai medicilor, ai producătorilor de medicamente, distribuitorii și mai nou și farmaciștii contestă măsurile luate de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Parlamentarii PSD l-au acuzat că scumpește medicamentele, industria că le impune prețuri scăzute, care vor determina renunțarea la importul sau producția de medicamente. Farmaciștii pun degetul pe rană: actele emise de Guvern au fost adoptate fără a efectua înainte analizele și studiile necesare. Tehnocrat, cum s-ar zice!

'Colegiul Farmaciştilor din România (CFR), Federaţia Patronatelor Farmaceutice din România (FPFR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) îşi exprimă totală surprindere şi îngrijorare cu privire la decizia Ministerului Sănătăţii de a modifica HG 800/ 2016 referitoare la modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, la doar trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. (...) Solicităm abrogarea întregii Hotărâri de Guvern nr. 800/ 2016 şi demararea de consultări publice pentru a găsi soluţii acceptabile şi aplicabile la nivelul întregului sistem, bazate exclusiv pe argumente de ordin economic şi social, nu electoral', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Redeschiderea discuţiilor asupra unui document normativ abia aprobat are un impact negativ asupra stabilităţii legislative şi, mai ales, asupra credibilităţii demersurilor autorităţilor, aruncând o umbră de îndoială asupra întregii metodologii de stabilire a preţurilor medicamentelor de uz uman.

'Gestul Ministerului Sănătăţii de a readuce în dezbatere publică modalitatea de calcul a adaosurilor de distribuţie şi de farmacie demonstrează faptul că autorităţile publice nu au efectuat toate analizele necesare înainte de a propune, promova public şi aproba un document atât de important, cu impact covârşitor asupra sustenabilităţii şi predictibilităţii activităţilor farmaceutice, precum şi asupra accesibilităţii pacienţilor la medicaţia necesară', susţin reprezentanţii celor organizaţiilor profesionale din domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel