Vladimir Putin scade în sondaje. Cel mai mic nivel înregistrat până acum

Președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin

Gradul de aprobare al președintelui rus Vladimir Putin a atins cel mai scăzut nivel din ultimile două decenii, mai ales pe fondul invaziei sale asupra Ucrainei, a constatat un studiu al Centrului de Cercetare Pew.

Sondajul publicat miercuri a chestionat peste 23.000 de adulți din 18 țări între mijlocul lunii februarie și jumătatea lunii mai și a constatat că președintele rus a devenit cel mai nepopular lider din lume, potrivit Newsweek.

Cele mai multe interviuri realizate de organizația americană au avut loc după invadarea Ucrainei de către Rusia.

O medie de 90% dintre respondenții care au participat la sondaj au spus că nu au încredere în Putin, în timp ce aproape 8 din 10 (78%) au spus că nu au deloc încredere în liderul rus.

Pew a remarcat că în ultimii 20 de ani, ratingurile globale ale lui Putin au scăzut în multe țări, dar anul acesta, pe fondul războiului din Ucraina: ”Aceste numere au atins minime record în fiecare țară în care sunt disponibile tendințe”, cu scăderi de două cifre în majoritatea țărilor de la ultimul an de sondaj al organizației.

Grecia și Malaezia au încredere în Putin

Cei care susțin partidele populiste de dreapta din țara lor au mai multe șanse să aibă încredere în acțiunile lui Putin, arată sondajul. De exemplu, dintre grecii care au o viziune favorabilă asupra partidului Soluția Grecească, puțin peste jumătate, sau 55 %, au spus că au încredere în gestionarea de către Putin a afacerilor internaționale.

Liderul rus a suferit încă o scădere a popularității în acest an, comparativ cu 2021, în rândul celor care susțin partidele populiste de dreapta din țara lor, a spus Pew.

Malaezia a fost singura țară în care majoritatea participanților și-au exprimat încrederea în Putin. 

Cel mai recent raport al Pew include date dintr-un sondaj din SUA, Canada, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Țările de Jos, Polonia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Israel, Australia, Japonia, Malaezia, Singapore și Coreea de Sud.

2. -imagine fara descriere- (sondaj_07241400.jpg)

Sursa Foto: Pew Research Center

Prăbușirea ratingului global al lui Putin vine pe fondul invaziei sale pe scară largă a Ucrainei, care este aproape de cele patru luni, și pe măsură ce forțele ruse își intensifică ofensiva în regiunea Donbas din estul Ucrainei, sperând să pună mâna pe regiunile Lugansk și Donețk în deplin.

Miercuri, Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk din Ucraina, a declarat pe canalul său Telegram că trupele ruse au capturat satele Loskutivka și Rai-Oleksandrivka din regiunea Luhansk, la o zi după ce au capturat Toșkivka, Pidlisne și Myrna Dolyna.

Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat, miercuri, în actualizarea zilnică a serviciilor de informații, că eforturile Rusiei de a realiza o încercuire mai profundă pentru a ocupa regiunea de vest a Donețk ”rămân blocate” în prezent.

Citește și...

Specialiștii americani spun că Rusia ar putea ocupa Lysychansk în zilele următoare

Cercetătorii unui think tank american se așteaptă ca armata rusă să ajungă în orașul Lysychansk, din estul Ucrainei, în câteva zile,  astfel Moscova fiind mai aprope stabilirea dominației asupra regiunii critice din punct de vedere strategic.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a publicat miercuri cercetări care arată că forțele ruse se apropie de Lysychansk. Orașul este situat în apropiere de Severodonețk, care a avut loc lupte grele în timp ce Rusia încearcă să-și afirme controlul asupra estului Ucrainei. În timp ce avansarea trupelor ruse ar putea însemna un regres pentru Ucraina, raportul nu indică o victorie ușoară pentru Rusia, potrivit Newsweek.

”Forțele ruse au continuat să obțină câștiguri la sud de Lysychansk și probabil că vor ajunge în oraș în zilele următoare, deși este puțin probabil să cucerească rapid zona Severodonetsk-Lysychansk”, se arată în raportul think tank-ului din Washington, DC...citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel