Vladimir Putin, promisiune pentru Ucraina, după întâlnirea cu Joe Biden. Ce a spus despre Alexei Navalnîi

Vladimir Putin, promisiune pentru Ucraina, după întâlnirea cu Joe Biden / Foto: Captură video Realitatea Plus
Vladimir Putin, promisiune pentru Ucraina, după întâlnirea cu Joe Biden / Foto: Captură video Realitatea Plus

Vladimir Putin a făcut o promisiune pentru Ucraina, după întâlnirea cu Joe Biden. Liderul de la Kremlin a vorbit și despre situația opozantului Alexei Navalnîi.

"V-ați angajat în această întâlnire să nu mai amenințați Ucraina? V-ați angajat să încetați presiunile împotriva oponenților, împotriva lui  Navalnîi.", a fost întrebarea adresată liderului de la Kremlin de către un jurnalist în cadrul conferinței de presă de după întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Să discutăm despre Ucraina întâi. Avem o singură promisiune, să implementăm acordul de la Minsk. Anul trecut, în noiembrie, delegația ucraineană a spus cum vrea să implementeze acordul de la Minsk. Vă rog să vă uitați, nu este un document secret, iată ce spune. Integrarea Donbasului în sistemul legal ucrainean și în Constituție. În al doilea rând, granița, au propus să se închidă granița dintre Ucraina și Rusia în zona Donbasului și returnarea forțelor ucrainene din zonă. Aceste acțiuni ale Ucrainei nu au de fapt legătură cu acordul de la Minsk. În ceea ce privește exercițiile, noi facem exerciții militare așa cum fac și SUA, dar nu am făcut niciun fel de exercițiu militar cu personal desfășurat pe teritoriul SUA. Îngrijorările ar trebui să fie despre SUA și nu despre Rusia.", a răspuns Vladimir Putin în legătură cu situația din Ucraina.

Precizăm că acordurile de la Minsk fac obiectul negocierilor în cadrul aşa-numitului format 'Normandia' (Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia).

VEZI ȘI: OSCE: Rusia a transferat armament nou în Crimeea. Organizația cere eliberarea deținuților politici ucraineni

Putin, despre cazul Navalnîi: A ignorat legea

Ulterior, Putin a vorbit și despre cazul Navalnîi. Ca de fiecare dată președintele rus a evitat să îi pronunțe numele opozantului rus. Liderul de la Kremlin susține că Alexei Navalnîi este vinovat, iar autoritățile din Rusia au acționat așa cum prevede legea.

"Acest cetățean pe care l-ați menționat, încălca legile care sunt în vigoare în Rusia. Ar fi trebuit să știți  acest lucru, că o persoană care a fost deja condamnată de 2 ori, a ingnorat prevederile legii, a mers în străinătate pentru tratament, nu a înregistrat acest lucru la autorități, a ieșit din spital și apoi a realizat un video pe care l-a postat pe internet. A ignorat legea, știa că este investigat și s-a întors de bună voie. A făcut ceea ce a vrut să facă."

VEZI ȘI: Joe Biden și Vladimir Putin, față în față. Cristian Diaconescu: Este exagerată importanța acestei întâlniri. Putin nu va accepta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel