EXCLUSIV  Viza de flotant, RĂSTURNARE de situație la vot. Mădălina Hideg (ARGUMENT): E o anomalie

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a vorbit despre modul în care cei cu viză de flotant ar putea influenţa decisiv rezultatul votului în anumite localităţi. 

Într-un interviu acordat DC News, Mădălina Hideg a atras atenţia asupra faptului că sunt localităţi în care cei care au viză de flotant ar putea influenţa în mod decisiv rezultatul votului la alegerile locale. 

"Cred că problema nu este foarte mare în localităţile cu un număr mare de locuitori, cât mai ales în localităţile mai mici. De exemplu la Cluj, la nivelul comunei Floreşti, care este cea mai mare comună din România, având aproape 33.000 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele permanente, acolo avem undeva la 1.500 – 1.700 de vize de flotant obţinute în ultima lună. Procentual nu înseamnă foarte mult, deci nu putem spune că votul ar putea fi influenţat în mod considerabil.

Avem însă comunităţi mici – de exemplu la nivelul judeţului Cluj este o comună cu undeva la 800 de persoane pe listele permanente şi aproape 300 de flotanţi, de persoane care au obţinut reşedinţa în localitatea respectivă. Putem presupune, în acest caz, că primarul va fi ales de flotanţi şi nu de cei care locuiesc permanent în comuna respectivă. Ceea ce este o anomalie", a explicat Mădălina Hideg.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel