Presă online: După renumărare, s-a constatat că Tudorache ar fi bătut-o pe Armand cu peste 1.360 de voturi - Surse

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

S-a terminat renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Daniel Tudorache ar fi bătut-o pe Clotilde Armand cu peste 1.360 de voturi, susține potrivit unor surse nespecificate Ziua News.

Renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei a fost finalizată. Polițiștii și procurorii ar fi inspectat toți sacii cu voturile de la alegerile locale care au avut loc anul trecut. Potrivit unor surse din anchetă, citate de Ziua News, diferența de voturi ar fi de 1.360, în favoarea lui Daniel Tudorache de la PSD, fostul primar al Sectorului 1. Astfel, reprezentanta USR, Clotilde Armand, ar fi pierdut de fapt cursa electorală.

Reamintim că procurorii SIIJ au dispus, în luna februarie, renumărarea voturilor integral, exercitate la alegerile locale din Sectorul 1, după ce au apărut suspiciuni de fraudă. PSD reclamase o fraudă de peste 1000 de voturi, iar în spațiul public au apărut la acea vreme imagini cu saci de voturi mutați dintr-o sală în alta.

Ce au cerut procurorii SIIJ

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ.

1. identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare. 

2. numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot. 

3. confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării. 

4. predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză. 

5. efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021. 

VEZI ȘI: Alegeri locale Sectorul 1. Procurorii SIIJ au dispus renumărarea voturilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel