EXCLUSIV  Anularea alegerilor din Moldova Nouă, SUSPENDATĂ. Ion Mocioalcă (PRO România): Şi-a făcut datoria. Comentez maliţios...

AGERPRES
AGERPRES

Primă victorie pentru PSD şi PRO România la Moldova Nouă, în Caraş-Severin. Iniţial, BEC a decis ca alegerile pentru funcţia de primar să fie reluate.

Instanţa de judecată a suspendat, însă, decizia BEC, astfel că alegerile nu vor mai avea loc pe 11 octombrie, aşa cum se anunţase iniţial. 

"Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanţii TORMA ADRIAN-CONSTANTIN, ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ CARAŞ-SEVERIN A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT şi ALIANŢA ELECTORALĂ PSD PRO ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâta BIROUL ELECTORAL CENTRAL PT. ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020 şi intervenienta PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, FILIALA CARAŞ-SEVERIN şi ORGANIZAŢIA PNL MOLDOVA NOUĂ, având ca obiect - suspendare executare act administrativ. Respinge cererile de intervenţie în interes propriu şi în interesul pârâtei BIROUL ELECTORAL CENTRAL PT. ALEGEREA AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN 2020 formulată de intervenienta PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, FILIALA CARAŞ-SEVERIN şi ORGANIZAŢIA PNL MOLDOVA NOUĂ. Dispune suspendarea executării hotărârii BIROULUI ELECTORAL CENTRAL nr. 142/30.09.2020 până la pronunţarea instanţei de fond. Ia act că se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată azi, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei 07.10.2020", se arată în decizia Curţii de Apel Timişoara. 

Alegerile au fost anulate pentru că BEC Moldova Nouă i-a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD-Pro România, deşi Tribunalul Caraş Severin i-o respinsese pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide. Adrian Torma a fost votat de peste 48 la sută dintre cei care au participat la vot. 

Preşedintele PRO România Caraş-Severin aplaudă decizia instanţei

"BEC, în înţelepciunea sa, după ce s-au consumat alegerile la Moldova Nouă, a decis că ele trebuie să se repete pentru funcţia de primar. Doar pentru funcţia de primar. Normal că această hotărâre a BEC a fost contestată în instanţă şi instanţa a suspendat-o. Dar hotărârea prevedea ca alegerile să se ţină pe data de 11, adică duminica aceasta. Deci ele sunt suspendate! Acel băiat, Torma Adrian, a candidat pe o alianţă PSD-Pro România. Eu spun aşa. După această hotărâre post-factum pe care a dat-o BEC, de a se repeta alegerile după ce ele s-au făcut, după ce candidatul PSD-Pro România şi-a câştigat dreptul de a candida în instanţă, eu comentez maliţios că putea să dea hotărârea direct cine e primar şi putea să decidă în favoarea PNL-ului, care a pierdut alegerile. De aceea eu apreciez că instanţa şi-a făcut datoria, suspendând hotărârea BEC până când se va pronunţa pe fond", a declarat Ion Mocioalcă, preşedintele PRO România Caraş Severin şi secretarul general al partidului. 

Decizia pe fond ar putea fi luată în următoarele zile, pentru că astfel de lucruri se judecă cu celeritate. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy