EXCLUSIV  Chirieac, SURPRINS. Dâncu, detaliu INCREDIBIL după alegeri: "Aici, România a făcut un SALT"

Sociologul Vasile Dâncu (PSD)
Sociologul Vasile Dâncu (PSD)

Vasile Dâncu a oferit câteva date incredibile după alegerile locale, în exclusivitate pentru DC NEWS. Analistul politic Bogdan Chirieac a rămas surprins.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă anul aceasta s-a votat pro sau contra unui candidat, atât în țară, cât și în București, Vasile Dâncu a răspuns, în exclusivitate pentru DC NEWS:

"În general, votul național, oamenii spun că au votat pentru candidați. În anii trecuți se vota mult contra, era aproape 50 - 50%. Acum există o diferență. Sunt în jur de 70% dintre români care spun că au votat pentru un candidat. Adică au avut un candidat sau avut în vedere un candidat. Ce e drept, nu au avut de la început un candidat și asta e o limită a modului în care se face campanie în România. Mesajele candidaților nu au ajuns la toți oamenii.

Aș putea spune că în timpul pre-campaniei și al timpului în care oamenii se informează despre politică, cam 40% dintre cei care merg la vot au un candidat al lor, adică se gândesc la unul. Nu că este preferatul lor! Foarte mulți, 80% nu au un candidat preferat!".

"O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot"

Bogdan Chirieac: "80% nu au un candidat preferat?!"

Vasile Dâncu: "Nu au un candidat care să fie candidatul sufletului lor să zicem așa. O mare parte dintre oameni se duc din obligație civică la vot, un lucru important care ține de cultura politică a modernității. Aici, România a făcut un salt... au votat în funcție de situația respectivă. Au ales fie răul cel mai mic, fie o situație în care unul dintre candidați li s-a părut mai aproape de preferințele lor. În primul rând s-a votat pro, un lucru foarte bun".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel